събота, 12 юни 2010 г.

Вечер на двойките и задушевните разговори за изкуство

























































С много топли чувства и обиграна доза светско позиране световноизвестната Ел Макферсън-тялото се появи с мъжа си милионера Тим Джефрис на престижното арт парти в Националната галериая за чуждестранно изкуство. Манекенката беше сред малцината чужди знаменитости, които се спряха да разгледат по-обстойно картините на Зенг Фанжи. Тя не пропусна и светската част и откликна на желанието на половината високопоставени мъже в залата да бъдат снимани в нейната компания. Пръв се възползва от идването й японският посланник в София. Макферсън беше най-чаканата атракция и за фоторепортерите, които веднага й се лепнаха и я следваха неотлъчно. Въпреки непрестанно бляскащите насреща светкавици, неувяхващата красавица не се измори да се усмихва и не показа дори капка раздразнение или изнервеност. Тя се движеше из залите на галерията с осанката на холивудска газела и стъпваше сякаш по червения килим в Кан. Ел Макферсън и мъжът й бяха едни от най-добре облечените на бляскавото парти. Макферсън разходи шармантна червена рокля и дизайнерско златно украшение на врата. Мъжът й не остана по-назад и показа ненатрапчив и леко спортен тъмен костюм. Фотографката Ани Лейбовиц се появи в леко бойна крачка в галерията. За арт излъчването й допринасяше авангардно черно сако в стил Ню Йоркска художничка. Фотографката се усмихваше строго изпод ефектни очила с прозрачни стъкла. След като представи на приятелите си новата си половинка – предизвикателна млада блондинка, Ани потъна изцяло в разговори за изкуство. Малко преди официалното откриване топ фотографката се спря да обсъди изложбата с българския си колега Иво Хаджимишев. От топлия разговор с много жестикулиране личеше, че двамата се познават отдавна и често се срещат в различни точки на планетата. Още с първата си поява, американката предизвика силния интерес на репортерите, които веднага се скупчиха да я снимат. По едно време Ан не издържа и извади от чантата си малък фотоапарат Canon G11. Сега вече и тя имаше вярното оръжие в ръцете си и можеше да го насочи срещу снимащите я. Иво Хаджимишев не пропусна възможността да сподели новите си проекти и с фотографа на Мерилин Монро.
Под ръка пристигна и друга светска двойка певицата Теди Кацарова и актьорът Бахар Рахал. Двамата грееха от щастие и не се притесняваха да се спират често пред камерите на фоторепортерите. Желанието им беше да демонстрират романтичната си любовна връзка.
Художникът Греди Асса и съпругата му също присъстваха на партито по отриването. Българинът беше дошъл да види картините на китайския си колега. Колекционерът Боян Радев също им обърна внимание и се чудеше дали ще му направят отстъпка в цената, за да прибави и картина на Зен Фанжи към прочутата си арт колекция си. Част от нея също можеше да се види в залите на Галерията за чуждестранно изкуство по време на откриването на изложбата на китаеца.
Медийният звяр Мартин Захариев се появи в компанията на известна българска психоложка. Той беше дойшъл да уважи приятеля си и организатор на изложбата бизнесменът Спас Русев. Към компанията им скоро се присъдиниха Милен Велчев и брат му. Така почти се събраха хората от онази, прочута скандална снимка на яхтата на Русев в Монако по време на Царското управление.
След като церемонията по откриването приключи многобройните гости още дълго се точеха в шеги и закачки към вечерята в тяхна чест във Военния клуб. Някой не пропуснаха да дадат автограф на верните си фенове, които упорито ги изчакаха пред входа на галерията.
текст и снимки Стефан ГАЛИБОВ

Няма коментари: