сряда, 17 декември 2014 г.

Изчезнал в клетката на Дебеланчо/Хамстера/



 от Стефан Галибов

След като е отвлечен и затворен в мазето на стара къща в покрайнините на града, агентът на ДАНС е пребит до смърт и изпада в безсъзнание. Последното, което вижда около себе си са орда мишки.
Докато е в безсъзнание мъжът сънува ,че е мишка и трябва прекоси целия град на път за вкъщи, където да изцърка и заведе жена си до тайното скривалище, където лежи безжизнения му труп. По пътя си, той става свидетел на катастрофа, на различни градски сюжети. Накрая успява да стигне до вкъщи, но жена му го смачква с една лопата.
Сертов се събужда в локва кръв и вижда  охраняващите го похитители да играят на карти. Те отново го пребиват и той отново изпада в безсъзнание.
На следващата сутрин се събужда като хамстер  в една клетка в столичен зоомагазин. Грубо отношение от персонала.
 Жена му цяла нощ не е спала от угризение за убитата мишка и решава да си вземе хамстер. Тя отива в столичен зоомагазин да си вземе хамстер като изкупление на вината. Взима един мъничък, сивичък и дебел с кафяви кръгове около очите  по козината, под формата на очила. Кръщава го Дебеланчо и го поставя да живее в банята, като сутрин често го заварва да си строи тайно скривалище в клетката и да си „записва” върху обелки от ябълка тайнствени знаци със зъби-една сутрин те напомнят разкривен надпис- ДАНС.

Няма коментари: