вторник, 19 август 2008 г.

Журналистка взе 700 хиляди за ненаписан роман


„Мирамакс“ издирват журналистка за ненаписан роман - 2008-08-13 18:19

От филмовата компания „Мирамакс“ заявиха, че са осъдили британската писателка и автор на колонка в пресата за нарушаване на договор, според който лицето Алисън Пиърсън е трябвало да напише книга за компанията, съобщава Ройтерс.

От „Мирамакс“ обвиняват Пиърсън, която водела колонка за британския всекидневник „Дейли Мейл“, че е продала правата на неосъществения роман със заглавие „Мисля, че те обичам“ за сумата от 700 хиляди долара преди пет години, но и до този момент не е написала и ред по нея.

Съдебният иск, издаден от Федералния съд в Манхатън, постанови, че Пиърсън е получила парите през август 2003 година и след това не е изпълнила двугодишния договор. Според магистратите, журналистката не отговорила на многобройните запитвания на „Мирамакс“ докъде е стигнала в писането на книгата.

Пиърсън е обект на съдебно дело и във Великобритания заради нанесена обида в своя статия на член на английското кралско семейство. Тя е обвинена, че в свой материал е написала, че дъщерята на дукесата на Йорк Сара Фъргюсън е с наднормено тегло.

Пиърсън, която по документи трябвало да се намира в Кембридж, не била открита за коментар от пресата.

Компанията „Мирамакс“ е основана от американските продуценти Боб и Харви Уейнщайн, които я продават на „Уолт Дисни“ през 1993 , а през 2005 напускат борда на директорите и основават своя собствена компания за независимо кино „Уейнщайн“.

Няма коментари: