вторник, 19 август 2008 г.

Куентин Тарантино посяга към войната


„Юнивърсъл“ застават зад новия филм на Куентин Тарантино - 2008-08-12 14:07




Филмовата компания „Уейнщайн “ преговаря със студиата „Юнивърсъл“ да подкрепят новия филм на Куентин Тарантино, посветен на Втората световна война, пише „Холивуд репортер“. Заглавието на проекта е Inglorious Bastards /“Безславното копеле“/, а действието ще се развива в Германия.


Очаква се от „Юнивърсъл“ да дофинансират постпродукцията и да поемат международното й разпространение. „Уейнщайн“ ще се занимават със снимките на терен и дистрибуцията в Щатите.


Засега още не е ясен актьорският състав, но Тарантино се похвали, че е разговарял с Брад Пит да изпълни главната роля. Очаква се снимките да започнат през октомври в Берлин.


Сценарият, който е дело на Тарантино, разказва две паралелни истории, които се събират на финала - любим сюжетен похват на американския режисьор, автор на „Глутница кучета“ и „Криминале“. Първата линия проследява група бивши затворници, превърнати за целите на войната в боеви отряд, чиято мисия е да обезвредят нацистка част. Втората линия разказва съдбата на млада еврейка, загубила родителите си във войната, която търси отмъщение от същата нацистка група войници.


През последната година компанията „Уейнщайн“ усилено търси партньори, след като имаше поредица от финансови провали с филми, очаквани да се превърнат в хитове. Дори и име от класата на Тарантино не може да им гарантира сигурен успех, след като през 2007 година „Бибрутално“ -съвместен проект на Тарантино и режисьора Робърт Родригес /близък приятел на Тарантино, с когото имат няколко общи проекта/ претърпя пълно финансово фиаско.

Няма коментари: